Meidän tarina

Aika kuluu nopeasti. Pian on vuosi mennyt yrittäjänä. Jostain tuli tänään tarve palata ihan alkuun ja miettiä mitä tapahtui ennen kuin yrityksemme perustettiin.

Tämä tarinahan alkoi jo aikaa sitten. Olin työskennellyt vuosikymmeniä erään ison yrityksen palveluksessa, kokenut monet yrityskaupat, uudet omistajat, monen moiset yrityskulttuurit ja yt-neuvottelut, kunnes osui omalle kohdalle ja upposi.

Maailma ei romahtanut vaikka työt loppuivat. Henkisesti voin irtisanomisen jälkeen oikeastaan paremmin kuin aikoihin. Työympäristö oli muuttunut melko negatiiviseksi ja ahdistavaksi ja podin jonkin asteista uupumusta. Parin kuukauden tauon jälkeen aloin etsimään töitä ja uskoin, että minun kokemuksellani saisi helposti töitä. Toisin kävi. En saanut ainuttakaan kutsua edes haastatteluun. Miksi näin kävi? Liian vanha kenties?

Usko omaan itseeni ja osaamiseeni sai pahan kolauksen. Onneksi ympärillä oli perhe ja ystävät, joilta sain tukea ja neuvoja. Ajatus oman yrityksen perustamisesta alkoi itää melko vahvana. Mutta mikä yritys, mitä osaisin tehdä ja myydä? Mistä saisin rahat kaiken aloittamiseen ja elämiseen. Osasin mielestäni markkinoinnin ja markkinointiviestinnän, olin suunnitellut isoja tapahtumia ja näyttelyitä, pyörittelin myös isoja budjetteja mutta miten nämä voisi kääntää nyt työttömänä rahaksi?

Ajatus oman luonnonkosmetiikan verkkokaupan perustamisesta tuli tyttäreltäni. Pikkuhiljaa ajatus alkoi kypsyä ja monen selvittelyn ja tutkimisen jälkeen yrityksestä tuli totta.  Tuotteiden valmistajakin löytyi perheen avulla. Päätimme myös brändätä tuotteet omaksemme. Alkoi logon ja visuaalisen ilmeen suunnittelu. Tarvitsimme tietysti myös nimen ja aikamme mietittyämme  yrityk41842383_463433124149006_5375945326013350677_nsestämme tuli Viima Natural Cosmetics. Nimen takaa löytyy tarina, jonka joskus ehkä paljastan, olkoon se toistaiseksi salaisuus.

Täytyy myöntää, että olen varmasti jäänyt nuorten digiosaajien jalkoihin, mutta tietyt markkinoinnin pelisäännöt ovat edelleen hyvin hallussa ja voimassa ja tässä sitä ollaan oman yrityksen toimitusjohtajana. Ilman perheeni tukea en kuitenkaan olisi päässyt tähän pisteeseen. Kiitos teille!

Työhuoneessani on tuotekassit ja rekvisiitta pakattuna. Kampanjalehtiset saan vasta perjantaina. Ihan kuin ennen vanhaan näyttelyyn menossa, nyt vain on paljon pienemmät ympyrät; oma myyntipöytä markkinoilla. Jännittää tuleeko asiakkaita, ostaako kukaan tuotteita, miten pärjätään. Kyllä pärjätään, pitää vain uskoa itseensä – uudestaan.

päivä_yösilmä_rantavedessä_Blogi

Tässä on Viima Natural Cosmetics’n tarina, jonka voin vieläkin allekirjoittaa.

”Olemme pieni perheyritys, joka perustettiin vuonna 2017. Yritys sai alkunsa ideasta lähteä rakentamaan yhteistä liiketoimintaa, jossa voimme yhdistää omat vahvuutemme ja luoda yhdessä jotain hienoa. Meitä yhdistää perhesiteiden lisäksi rakkaus luontoa kohtaan, vastuuntunto ympäristöstä ja kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan. Luonnonkosmetiikan suosio on kovassa kasvussa, ja uskomme että trendi on jatkuva. Ympäristötietoisuus kasvaa koko ajan. Ostopäätöksiä tehdään yhä tietoisemmin, tuotteita vertaillaan ja yritysten vastuullisuus on suurennuslasin alla. Kemikaaliyliherkkyys ei ole enää harvinaista, eikä ihme. Altistumme päivittäin järjettömän monelle kemikaalille. Haluamme olla mukana vastuullisessa arjessa tarjoamalla luonnonmukaista kosmetiikkaa. Tuotevalikoimamme kasvaa ajan myötä kattavammaksi. Rehellisesti pakko sanoa, että tämän alan kilpailussa ei ole helppoa olla mukana. Yritämme kuitenkin parhaamme ja toivomme, että se välittyy hyvänä asiakaskokemuksena asiakkaillemme.”

massage-599532_1920

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.