Jalat kuntoon

Kuuman ja kuivan kesän jälkeen  jalatkin  voivat olla kuivat ja karheat, kantapäät takertuvat sukkiin ja jalat tuntuvat raskailta. Nyt on hyvä aika aloittaa jalat kuntoon talveksi -kampanja!

Kookosöljyä käytetään moneen eri tarkoitukseen. Kookosöljy eli kookosrasva on kasviöljy, jota valmistetaan erittelemällä öljy koprasta eli kookospähkinän kuivatusta lihasta. Neitsytkookosöljy valmistetaan tuoreesta, kypsästä kookoksesta ja se prosessoidaan mekaanisin ja luonnollisin keinoin.

Kookosöljyä käytetään ruoanvalmistuksessa erityisesti paistamisessa sen korkean syttymislämpötilan takia. Yleensä kulttuureissa, joissa kookosöljyä käytetään runsaasti ruoanlaitossa on yleisin vaihtoehto raffinoitu öljy (käsitelty, hajuton ja mauton öljy). Meillä on paistettu parhaat munkit juuri tässä kookosöljyssä. Kookosöljybuumin myötä Suomessakin on yleistynyt kookosöljyä terveellisempi neitsytkookosöljyn käyttö.

Kookosöljyn terveellisyydestä käydään paljon keskustelua, mutta tosiasia lienee, että kookosöljyssä on paljon tyydyttyneitä rasvoja, eikä siitä saa tärkeitä omega-3 ja omega-6 rasvahappoja. Sen vuoksi ravinnossa pitää käyttää myös muita öljyjä. Kookosöljyllä kerrotaan olevan myös ihoa parantavia vaikutuksia, sitä käytetään mustelmien ja aknen hoidossa.

Mutta meitä kiinnostanee ennen kaikkea kookosöljyn käyttö kosmetiikassa ja erityisesti luonnonkosmetiikassa. Kookosöljy on monien hajusteiden, hierontaöljyjen kosmetiikkatuotteiden peruselementti ja se on erinomainen luonnollinen ihon kosteuttaja.

Sellaisenaan kookosöljyä käytetään pehmentämään siis esimerkiksi kuivia jalkoja ja karheita kanta- ja kyynärpäitä, sitä käytetään myös hiustenhoidossa. Kookosöljyä kannattaa kokeilla ensin pieninä annoksina iholla, mutta varsinkin hiuksissa. Kookosöljykäsittelyn jälkeen hiukset saattavat näyttää ikävän rasvaisilta useita päiviä. Kokeilemalla jokainen varmasti löytää itselleen sopivan annoksen ja tavan käyttää kookosöljyä.

Jaloille löytyy useita ihania kylpysuoloja, jotka liotetaan lämpimään veteen. Jalkoja liotetaan ohjeen mukaisesti, yleensä noin kymmenisen minuuttia kerrallaan. Jalkakylvyn jälkeen jalat kannattaa kuivata kunnolla. Kuivaamisen jälkeen jaloille levitetään hyvä jalkavoide, joka pehmentää myös karheat kantapäät. Voiteen tehoa vahvistaa, jos laitat  puuvillasukat jalkaasi ja annat voiteen vaikuttaa yön yli.

Luonnonkosmetiikasta löytyy valmiiksi testattuja ja turvallisiksi todettuja tuotteita, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Viima Natural Cosmetics –luonnontuotesarjassa on muiden luonnosta saatavien ainesosien lisäksi käytetty myös kookosöljyä useissa eri tuotteista. Nyt siis ihoa kosteuttamaan ja pehmentämään luonnollisilla ja turvallisilla tuotteilla.

Jalka_rantapuskassa_A

Kookosöljyä sisältävä luonnollinen ja raikastava jalkavoide, Natural Foot Butter, pehmentää jalkasi silkkisen pehmeiksi ja antaa niille raikkaan tuoksun.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.